Povestea apei de trandafir a început cu mii de ani în urmă și este continuată în prezent și de noi. Trandafirii sunt recunoscuți ca fiind simbolul iubirii, nobleței și sacralității. Această floare splendidă este mai mult decât o simplă sursă de parfum și romantism.

Atunci când sunt folosiți în cosmetică, se obține un elixir de înfrumusețare care oferă pielii hidratare și hrănire intensă. Nu e de mirare de ce apa de trandafir continuă să fie un produs la fel de popular și în zilele noastre, fiind de nelipsit din colecția de produse de îngrijire a oricărei femei.  

Cu toate acestea, apa de trandafir pe care o găsești cel mai des în magazinele fizice și online (comercializată, în general, ca toner sau ca spray de fixare a machiajului) este formulată cu aditivi care dau culoarea roz a apei și au conservanți sintetici care pot face mai mult rău decât bine. Din păcate, marea majoritate a apelor de trandafir pe care le găsim pe piață nu sunt realizate din petale proaspete de trandafiri.

Ca o apă de trandafir să fie pură, ea trebuie să fie obținută prin distilarea la aburi a petalelor și să fie transparentă. Prin acest procedeu, apa florală cuprinde toate vitaminele, mineralele și mirosul specific a mii de petale proaspete culese manual. Distilarea la aburi, chiar dacă e un proces costisitor și necesită muncă intensivă, asigură cea mai înaltă calitate și cele mai multe beneficii.  

În acest articol vei afla:

  • Cum să folosești apa de trandafir pentru a avea o piele strălucitoare 
  • Cum să folosești apa de trandafir pentru ochi 
  • Cum să folosești apa de trandafir pentru pielea uscată 

7 beneficii ale apei de trandafir

1. Calmează inflamațiile pielii 

Apa de trandafiri calmează inflamațiile pielii 

Când vine vorba despre proprietățile vindecătoare, apa de trandafir este minunată pentru calmarea unor afecțiuni ale pielii, precum eczema, psoriazisul, dermatita, acneea. Datorită proprietăților antiinflamatoare, ea calmează mâncărimea și iritația cauzate de aceste afecțiuni. 

2. Reduce pungile de sub ochi 

Apa de trandafiri reduce pungile de sub ochi

Aplică câteva pufuri de apă de trandafir pe o dischetă demachiantă. Întinde-te pe spate, pune discheta demachiantă pe ochi și relaxează-te timp de 10 minute. Poți folosi apa de trandafir și pentru cearcăne, dar se recomandă folosești același procedeu în mod regulat, deoarece durează 3-4 săptămâni până se văd rezultatele. 

3. Are proprietăți antiseptice și antibacteriene 

Apa de trandafiri are proprietăți antiseptice și antibacteriene 

Cu proprietăți antiseptice, antibacteriene și antifungice, apa de trandafir este un ingredient activ împotriva infecțiilor. Poate fi folosită și dimineața, când te speli pe ochi, ca o alternativă la apa de la robinet; la fel poți face și în cazul unei iritații. Trebuie să ai grijă ca apa de trandafir pe care o folosești să fie pură și fără aditivi. În plus, ea îți poate oferi protecție împotriva ingredientelor nocive din unele produse cosmetice.  

Datorită acestor proprietăți, apa de trandafir previne acneea și vindecă rapid coșurile. Prin proprietățile sale de curățare, cât și prin capacitatea de a îndepărta sebumul în exces și murdăria, folosirea ei reduce acneea și previne erupțiile ulterioare. 

4. Oferă părului o strălucire naturală 

Poți pulveriza apă de trandafir pe scalp pentru a îndepărta praful și murdăria, restabilind în același timp strălucirea naturală a părului. Acționează ca un agent de curățare și ca un balsam natural. După şamponare, aplică doar câteva pufuri pe părul umed pentru un plus de strălucire. 

5. Menține echilibrul natural al pH-ului pielii 

Apa de trandafiri menține echilibrul natural al pH-ului pielii

Săpunurile și produsele demachiante obținute chimic perturbă echilibrul pH-ului pielii noastre, devenind mai predispuse la bacterii care cauzează diverse afecțiuni ale pielii. Apa de trandafir pură are un pH mediu de 5.5, fapt care ajută pielea revină la valorile normale ale pH-uluiîntre 4.7 și 5.75. 

6. Hidratează și împrospătează pielea 

Fiind un toner complet natural pentru ten, fără substanțe chimice adăugate, apa de trandafir este excelentă când vine vorba de eliminarea murdăriei și a excesului de sebum, fără a perturba echilibrul natural al pH-ului. În urma aplicării apei de trandafir, pielea se va simți împrospătată şi hidratată. Apa de trandafir poate fi utilizată ori de câte ori pielea se simte uscată şi fără tonifiere. Este o adevărată binecuvântare pentru persoanele cu piele uscată sau sensibilă, pentru uleiurile naturale de trandafiri din compoziția sa mențin nivelul optim de hidratare al pielii, făcând tenul arate și se simtă catifelat la atingere. Apa extrasă din delicatele flori de trandafiri are beneficii și pentru pielea afectată de expunerea la soare. 

7. Poate reduce mătreața 

Aplicată pe păr și scalp, apa de trandafiri poate ajuta la combaterea mătreții. Adaugă doar câteva pufuri de apă de trandafir în şamponul sau balsamul pe care îl foloseşti. Pe lângă hidratare, părul tău va avea o aromă plăcută.  

Mai multe beneficii ale apei de trandafir

Îți recomandăm să porți cu tine mereu, în geantă, sticluța cu apă de trandafir pentru că acționează și ca un produs de fixare al machiajului. Pe timpul verii, folosește-l ca un spray răcoritor și hidratant pentru față.  

Dacă o folosești într-un alt mod în rutina ta și crezi că face minuni pentru tine, lasă-ne un comentariu mai jos. Suntem mai mult decât bucuroși să aflăm și alte modalități de întrebuințare.

Dacă aceste beneficii te-au convins să achiziţionezi o apă de trandafir 100% naturală, te invităm să o descoperi pe cea produsă de noi :)

  • Out of stock
    Details
  • Out of stock
    Details